martes, 6 de octubre de 2009

PAN-CINEMA PERMANENTE OBRIRÀ LA MOSTRA "BRAZUCA" EL 30 DE NOVEMBRE A CASA AMÈRICA CATALUNYA















LA PEL·LÍCULA QUE OBRIRÀ LA MOSTRA BRAZUCA SERÀ "PAN-CINEMA PERMANENTE", un documental que ens presentarà a aquest fascinant poeta de la representació, Wally Salomão.

TÍtol Original: Pan-cinema permanente. Direcció: Carlos Nader; Pais: Brasil; Idioma Original: Portugués subt en castellà; 83 min.2007; Productora: JÁ FILMES; Guió: Carlos Nader; Producció: Flavio Botelho; Fotografia: Carlos Nader; Edició: Carlos Nader, Gustavo Gordilho; Música: Daniel Zimmerman; So: Daniel Zimmerman.

Alguns premis i distincions:

2008, É Tudo Verdade - Festival Internacional de Documéntarios, Edició 13º, Llargmetratges Brasilers, Millor llargmetratge Documental

Waly Salomão, poeta de la representació va viure la vida coherent amb la seva obra. va portar la representació de la realitat a la seva pròpia vida, no vivint-la, sinò representant-la.

Fill d'un musulmà Siri i d'una mare campesina de l'estat Brasiler de Bahia, Waly Salomão (1943-2003), va ser un artista multidisciplinari. Graduat en dret es va convertir en poeta escrivint el seu primer llibre des de la pressó. Salomão va ser amic íntim de l'artista modernista Brasiler Hélio Oiticica, i als anys 60 es va unir al Tropicalisme liderat pels cantants Caetano Veloso, Gal Costa i Maria Bethânia, per als quals va composar nombrosos éxits. A més de revelar moltes de les facetes d'aquest multifacètic artista, el documental mostra nombrosos fragments fílmics inèdits de Salomão, els treballs del qual buscaven esborrar les fronteres entre realitat i ficció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario