miércoles, 4 de noviembre de 2009

PROGRAMACIÓ BRAZUCA

Dilluns 30 de novembre 2009.

19,30h. Entrada gratuïta

CASA AMÈRICA CATALUNYA

C/ Còrsega, 299. Entresòl

INAUGURACIÓ

PAN - CINEMA PERMANENTE

83 min. 2007. Idioma Original: Portugués subt en castellà

Presentació i debat a càrrec de Julio Lamaña, coordinador de la Mostra















Direcció: Carlos Nader; ; Productora
: JÁ FILMES; Guió:Carlos Nader; Producció: Flavio Botelho; Fotografia:Carlos Nader; Edició: Carlos Nader, Gustavo Gordilho;Música: Daniel Zimmerman; So: Daniel Zimmerman.

Alguns premis i distincions 2008, É tudo verdade - Festival Internacional de Documentarios, Edició 13º, Llargmetratges Brasilers, Millor llargmetratge Documental

Waly Salomão, poeta de la representació va viure la vida coherent amb la seva obra. va portar la representació de la realitat a la seva pròpia vida, no vivint-la, sinò representant-la.

Fill d'un musulmà Siri i d'una mare campesina de l'estat Brasiler de Bahia, Waly Salomão (1943-2003), va ser un artista multidisciplinari. Graduat en dret es va convertir en poeta escrivint el seu primer llibre des de la pressó. Salomão va ser amic íntim de l'artista modernista Brasiler Hélio Oiticica, i als anys 60 es va unir al Tropicalisme liderat pels cantants Caetano Veloso, Gal Costa i Maria Bethânia, per als quals va composar nombrosos éxits. A més de revelar moltes de les facetes d'aquest multifacètic artista, el documental mostra nombrosos fragments fílmics inèdits de Salomão, els treballs del qual buscaven esborrar les fronteres entre realitat i ficció.

___________________________________________

Dimarts 1 de desembre 2009

17,30h. Entrada gratuïta

CASA AMÈRICA CATALUNYA

C/ Còrsega, 299. Entresòl

A MARGEM DO CONCRETO

85 minuts. 2006. Idioma Original: Portugués subt en castellà

Presentació i debat a càrrec de Flávio Carvalho; Sociòleg i coordinador del Col·lectiu Brasil Catalunya i Ramiro Azevedo, de la productora Panis et circenses de Porto Alegre











Direcció Evaldo Mocarzel; Co-produçció: 24VPS Filmes e Casa Azul Produções; Guió: Evaldo Marcelo Moraes; Producció: Zita Carvalhosa;Fotografia: Jorge Bodansky, Muntatge: Marcelo Moraes

El director Evaldo Mocarzel (“Do Luto à Luta”, “À Margem da Imagem” e “Parteiras da Amazônia”) porta a la pantalla un anàlisi de les persones sense sostre i dels movimients de la vivenda en la ciutat de Sao Paulo, a través de l’actuació de diversos dirigents que promouen actes d’ocupació i que estan fent justícia amb les seves pròpies mans.

Premis

- Guanyà el “Candango de Ouro“ del millor so i el Premi del millor film - Voto Popular, en el Festival de Brasília.

Curiositats

Van ser necessari 4 anys d’investigació fins a la realització del film.El diretor Evaldo Mocarzel va aconseguir suport del Sundance Documentary Fund per a la producció del film.

_____________________________________________

19,30h. Entrada gratuïta

CASA AMÈRICA CATALUNYA

C/ Còrsega, 299. Entresòl

RECIFE/SEVILHA - JOÃO CABRAL DE MELO NETO

53 minuts. 2003. Idioma Original: Portugués subt en castellà

Presentació i debat a càrrec de Flávio Carvalho; Sociòleg i coordinador del Col·lectiu Brasil Catalunya









Director: Bebeto Abrantes; Fotografia: Batman Zavareze; Música: Marcelo Rodríguez, João Pellegrino; Producció: Belisario Franca

Un documental al voltant d’un dels més importants poetes de llengua portuguesa del segle XX. Examina de prop el significat de les ciutats de Recife, Sevilla i Barcelona com a punts de partida en la vida i obra de l’escriptor. Explora la seva relació amb Espanya, on va treballar com a diplomàtic. Especialment significatiu va ser el seu tracte amb els artistes Miró, Tàpies i Brossa a la nostra ciutat.“.Casa Amèrica Catalunya ha reeditat recentment el llibreJoan Miró” de Joao Cabral de Melo Neto.

________________________________________

Dimecres 2 de desembre 2009

17,30h. Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

SESSIÓ PROGRAMADA AMB MATERIALS DE DOCSTV BRASIL

Presentació i debat a càrrec de Ramiro Azevedo, de la productora Panis et circenses de Porto Alegre

BEIJO NA BOCA MALDITA

15 Minuts. 2007. Idioma Original: Portugués subt en castellà









Direcció: Yanko Del Pino; Guió: Eduardo Prante; producció: Geni Cruz; muntatge: Piu Gomes i Cláudia Soares; música: Celso Piratta

A Boca Maldita, regió bohemia de Curitiba, un tipus particular regnava als anys 70’: el travesti Gilda, asaltava als transeuns amb acudits i desafiaments a canvi d’un dels seus petons implacables

ALBUM DE FAMILIA

52 minuts. 2009. Idioma Original: Portugués subt en castellà








Direcció: Wallace Nogueira; Guió: Diego Haase i Wallace Nogueira; so i dirección artística: Simone Dourado; Fotografia i muntatge: Wallace Nogueira; Producció: Matas de Oliveira, Diego Haase i Wallace Nogueira. Intèrprets: Heraldo Lima Silvia i Hydasmin Silva.

Documental que tracta de la inquietud d'un fill, el director de la pel.lícula, a la mort de la seva mare, víctima d'un càncer de mama que té com a conseqüència la separació dels seus pares. Després d’alguns anys de distància del seu pare i sense conèixer a la seva família actual, decideix tornar amb ell per rescatar l'àlbum abandonat a la granja familiar. Durant aquest viatge, pare i fill viatgen per la seva memòria a través dels moments que van viure junts Intercanvíen experiències del passat i es fan confidències, davant dels sentiments d'ira, culpa, indefensió i traïció. Filmada a les carreteres de la Chapada Diamantina, Album de Familia exposa la fragilitat de la família com uncamí per a la realització dels desitjos personals.

_______________________________________

19,30h.

Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

Presentació i debat a càrrec de

Retrospectiva curts de Joao Batista de Andrade i Wagner Carvalho

RESTOS

10 minuts. 1975. Muda

Direcció: Joao Batista de Andrade

DOMINGO EN CONSTRUÇAO

10 minuts. 1977. Portuguès sense subtítuls

Direcció: Wagner Carvalho

VIOLENCIA S.A

55 minuts. 2005. Idioma Original: Portugués subt en castellà








Direcció i guió: Eduardo Benaim, Jorge Saad Jafet i Newton Cannito; Producció executiva: Camilla Ribas; Fotografia: Rodrigo Toledo; Muntatge: Lessandro Sócrates

Divertit documental sobre les opcions que tenen els habitants de Sao Paulo per a combatre la paranoia de la violència urbana: des de cotxes blindats fins a mètodes de “conducció defensiva”.

___________________________________________

Dijous 3 de desembre 2009

17,30h. Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

Presentació i debat a càrrec de Ramiro Azevedo, de la productora Panis et circenses de Porto Alegre

PROFETAS DA CHUVA DA ESPERANÇA
15 minuts. 2007


Directora: Marcia Paraíso

Des del princípi del home, es busca una forma de reconèixer els senyals de la natura. En el món contemporani, aquesta capacitat s’ha perdut. En l’interior de Ceará, homes coneguts como "profetas de la pluja" tradueixen previsions.



ACIDENTE

55 minuts. 2006. Idioma Original: Portugués subt en castellà








Direcció: Cao Guimãraes i Pablo Lobato / portugués con subt.

Els realitzadors recòrren Minas Gerais i escriuen un poema visual amb els noms de 20 pobles. Meravellòs exercici d‘observació a la vegada sobri e intens.

_______________________________________________

19,30h. Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

Presentació i debat a càrrec de

CARONEIROS

52 minuts. 2006. Idioma Original: Portugués subt en castellà

http://www.caroneiros.com.br/







Directora: Martina Rupp; Guió: Mónica Leote i Martina Rupp; Fotografia: Santiago Huarte; Muntatge: Mónica Leote; Producció: Joana Clark

Sis joves fan en dos mesos 18 mil Km. a través d’ América del sud dalt de dos cotxes volkswagen escarbats, entrevistant a les persones a les que recullen per la carretera sobre la identitat llatinoamericana: Brasil, Argentina, Uruguay, Paraguay, Chile. Un documental sobre la preservación, o no, de la identitat comuna de llatinoamèrica.

FALTAM 5 MINUTOS

20 minuts. 2007. Idioma Original: Portugués subt en castellà

www.finish.com.br








Director: Luiz Alberto Cassol

29 de setembre de 2007. Un partit històric de futbol per a la ciutat de Santa Maria, a Rio Grande do Sul. El partit és entre el local Inter-SM contra el Pelotas. Aquest partit, decissiu per la pujada a la primera divissió del campionat Gaúcho és mostrada de forma emocionant, per les narracions i comentaris de cinc comentaristes radiofònics de l’AM de Santa Maria.

_____________________________________________

Dissabte 5 de desembre 2009

17,30h. Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

ANABAZYS

142 minuts. 2007. Idioma Original: Portugués subt en castellà











Direcció i guió: Joel Pizzini i Paloma Rocha; Intérprets: Glauber Rocha, Norma Bengell i Orlando Senna

Les motivacions que el genial cineasta brasiler Glauber Rocha va tenir per a realitzar la pel·lícula A Idade da Terra (La edad de la tierra, 1980, pel·lícula que delineà la gènesi de la revolució audiovisual contemporànea) van ser la sintesi artística, la inspiració i l’essencia del "testament del futur", o per dir-ho amb paraules de Fernando Birri, “ impregnat d’evolució en la sintaxis de la imatge i de actuació política implícita, tant vanguardista e inclus subversiva als ulls de molts detractors” .

Les músiques, l’escenografia, el sentit avançat de l’ actuació, les controversies sorgidas en l’àmbit del festival venecià (que recentment ha presentat la proposta de la seva versió restaurada) i l’estètica del que Rocha va definir com a “cine espacial”. Anabazys (asunción) exposa en tretze capítols autònoms el principi d’aquella visionària creació cinematogràfica de Glauber Rocha, reviscuda a travès de l’emotiva narració de Pizzini i de la filla d’aquell, Paloma Rocha (veu narradora implícita i leit motif del recorregur fílmic).

Participen en la realització d’aquest document aquells que es van involucrar en l’aventura creativa de la primera pel·lícula (membres de l’equip de direcció, actors i amics), restituïnt el sentit d’una mediació històrica i una profundització de les sensibilitats que originàren una obra paradigmàtica.

Estrenat pocs dies després de la data (14 de març) en la qual Glauber hauria fet 70anys i 27 anys després de la seva mort, "Anabazys" s'ocupa de qüestions crucials en l'últim període de vida del cineasta. Es poden agrupar en dos aspectes interrelacionats: les posicions polítiques controvertides adoptades per ell en els anys 1970 i la desorientació causada per l'impacte estètic de "L'Edat de la Terra".

____________________________________________

20,00h. Entrada gratuïta

CASA ELIZALDE

C/ València, 302

EL CHIVO A BACO

ESPANYA-BRASIL. 25 minuts. 2009

ESTRENA ABSOLUTA

Amb la presència del director Gui Castor i l’equip del film, així com la protagonista del documental











Direcció: Gui Castor; Guió: Gui Castor i Sergio Piña; Producció i Ajudant de direcció: Suzana Gonzáles; Fotografia: Gui Castor; So: Wanadi Siso

Gabriela Alaña Vivas és una transexual ecuatoriana que abandonà les seves arrels per lliurar-se a la prostitució. Avui als 46 anys, Gabriela viu a Barcelona i passa per una crisis emocional que la impulsa a buscar un canvi de vida.

El chivo a baco és un documental que mostra pel mitjà de Gabriela que el sacrifici de moltes persones per a seguir el seu camí és la soledat.

TOTES LES IMATGES DEL FESTIVAL AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario